Ramayan Sammelan

Na slechts enkele maanden van voorbereidingen was het zover: de 3-daagse Ramayan Sammelan van SSDSZ ging van start op vrijdag 17 mei 2013.

Voorafgaand aan de eerste dag verzamelden donderdagavond al veel vrijwilligers in Event Centre Bredeweg in Moerkapelle om de zaal aan te kleden en andere voorbereidingen te treffen. Anders dan anders, was er nu geen vyaas zoals we die kennen, maar een ‘mandap’ waar de puja-rituelen plaatsvonden en een podium met mooi decor waar de hoofdspreker samen met 3 gastsprekers de bhakta’s- devoten zouden toespreken.

Vele handen

Vanaf donderdagavond tot en met zondagavond heeft een grote groep van vrijwilligers bij toerbeurt de werkzaamheden verricht die bij een dergelijk evenement moeten plaatsvinden: in de vroege ochtend de groep die de persad klaarmaakt, gevolgd door de groep die de roti voor hun rekening nemen, tussendoor de groep van kokers. Weer anderen hielden zich bezig met de pendeldienst die het mogelijk maakte dat bezoekers zonder eigen vervoer tóch naar de Sammelan konden komen. Al met al een unieke gebeurtenis. Een behoorlijke prestatie van alle vrijwilligers tezamen, die dit mogelijk hebben kunnen maken.

Sfeer en Opkomst

Alle drie dagen werden goed bezocht door bhakta’s uit alle delen van het land. Denk hierbij aan Arnhem, Amsterdam, Antwerpen, Den Haag, Woerden, Utrecht en ga zo maar door. Opvallend en hartverwarmend was het familie-gevoel dat deze 3 dagen aanwezig was. De sfeer was sereen en vol liefde en aandacht voor Bhagwaan.  Organisatie en vrijwilligers van SSDSZ stropen gezamenlijk de mouwen op om van de religieuze diensten een succes te maken.

Bezoek

Zaterdagavond was er bezoek van de Zoetermeerse wethouder Edo Haan. Tijdens deze avond werd ook stilgestaan bij de inzet van de 2 oud-voorzitters, de heren S. D. Tewarie en S. Soekhoe. Beide hebben zich jarenlang onbaatzuchtig ingezet voor de gemeenschap en zijn daarom deze dag vereert.

Tijdens de avond zijn er veel foto’s gemaakt. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met het bestuur.