Hindi lessen

Welk taal spreek je? Je bent Hindi toch, spreek je dan ook Hindoeistisch? of kun je Sanskrit praten?

Dit zijn soms wel de vragen die we als Hindoestaanse allemaal wel eens hebben moeten beantwoorden. In onze uitleg vertellen we dat we vanuit origine Hindi spreken en de streek waar onze voorouders vandaan komen Bhojpuri spreken. Maar…… kunnen we ook daadwerkelijk Hindi spreken, begrijpen, lezen of wel schrijven? Hoe belangrijk is dit voor onze identiteit hedendaags? Hechten we waarde om Hindi te kunnen spreken of op zijn minst Bhojpuri? Wat betekent dit voor de toekomst van onze geliefde taal?

Wilt u Hindi kunnen lezen, kunnen spreken en kunnen schrijven? Meld u dan aan voor de Hindi lessen die zullen worden verzorgd in onze geliefde Shri Laxmi Narayan Mandir. De Hindi lessen zijn voor alle leeftijden en iedereen is welkom.

Pāthshālā voor kinderen (Inschrijven is mogelijk t/m medio oktober 2022)
Leeftijd: 4 tot en met 12 jaar
Datum Eerste Hindi les: zaterdag 1 oktober 2022, 11:00 uur tot 12:30 uur
Totaal aantal lessen: 20
Kosten: 30 Euro (voor 20 lessen)

Onze kinderen krijgen speciaal aandacht en maken op een speelse wijze kennis met de Sanātan Dharm. Samen gaan ze met hun juf Sangeeta Lachmansingh op onderzoek uit wat Hindoe zijn zou moeten betekenen. Ze leren klanken, hoe letters eruit zien, korte woorden, gan knutselen, kleien, gebaren verzinnen, toneel spelen en nog veel meer. Sangeeta Lachmansingh heeft Pedagogie gestudeerd en heeft jarenlang werkervaring heeft met kinderen. Het lukt haar toch elke keer weer om kinderen op hun gemak te stellen en hun verder te helpen met hun ontdekkingsreis.

Hindi voor beginners (Deel 1) Inschrijven is mogelijk t/m medio oktober 2022
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Datum eerste Hindi les: 11 september 2022, 11:00 uur tot 12:30 uur
Totaal aantal lessen: 25
Kosten: 55 euro (voor 25 lessen) excl. Boeken en materiaal

Hindi voor gevorderden (Deel 2) Inschrijven is mogelijk t/m medio oktober 2022
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Datum eerste Hindi les: 11 september 2022, 09:30 uur tot 11:00 uur
Aantal lessen: 27
Kosten: 80 Euro (voor 27 lessen) excl. Boeken en materiaal

Onze cultuur en religie is heel erg belangrijk, zoals dit er 20 jaar geleden uitzag en hoe het er nu uit ziet is heel anders. Onze voorouders hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat wij kunnen genieten van het hedendaagse. We mogen er trots op en enthousiast over zijn, dat we onszelf Hindoe kunnen noemen. Juf Soebhadra Malahe heeft al ruim 40 jaar ervaring in het onderwijs. Ze is gedreven en heeft passie voor Hindi en geeft dit ook mee aan haar leerlingen. Jarenlang heeft zij Hindi lessen mogen verzorgen in Zoetermeer en heeft talloze leerlingen Hindi bijgebracht. Tijdens haar lessen geeft zij ook aandacht aan onze Bhojpuri roots. Verhalen van vroeger, tradities van vroeger en waarom kunnen we hier trots op zijn. Ze leert ons weer te houden van onze afkomst.

Hindi voor gevorderden (Deel 3) Inschrijven is mogelijk t/m medio oktober 2022

Leeftijd: vanaf 13 jaar
Datum eerste Hindi les: Woensdag 7 september 2022, 19:30 uur tot 21:00 uur
Aantal lessen: 27
Kosten: 80 Euro (voor 27 lessen) excl. Boeken en materiaal

Hindi is de basis van onze identiteit, het is ons goedrecht om Hindi te kunnen spreken, schrijven en lezen. Het alfabet is het belangrijkste om een goede start te kunnen maken, om de Hindi taal machtig te worden. Ook vinden we het belangrijk dat we je wat mee kunnen geven over de Sanatan Dharm tijdens de lessen. Tijdens de lessen willen we je meegeven wie de drie-eenheid zijn, hoe ze eruit zien, wie Saraswatie is, de Wetenschap achter Ganesh, welke geschrifte we hebben, waarom zo veel, wat de Bhagavad Gita inhoud en nog veel meer. Kortom het is dus niet alleen Hindi dat we zullen leren, maar ook de essentie van Hindoe zijn. Hindi Docent Pt. Svadesh Ghisaidoobe is een gedreven persoon en gedisciplineerd in het geven van onderwijs op het gebied van Hindi. Hij haalt zijn energie uit de groei die de leerlingen meemaken en motiveert hen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Tijdens het inplannen van de lessen hebben we zo veel mogelijk rekening gehouden met alle vakanties en hoogtijdagen. Tevens houden we rekening met de regels vanuit het RIVM en zorgen we samen voor een goede gezondheid.

Wil jij je kinderen of jezelf aanmelden voor de Hindi lessen? Laat ons dit dan weten door een mail te sturen naar info@sanatandharmzoetermeer.nl, of te appen naar het telefoonnummer: 06-24480841 (met vermelding van de naam en telefoonnummer van leerlingen).

Namaskaar

Jai Jai Shri Hari